اخبار گردشگری مشهد

میزان اقامت گردشگران خارجی

حمید موسوی در نشست خبری در استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائل در حوزه فرهنگی، عرصه آموزش و پژوهش است که ما توانستیم در این عرصه یک گرایش دانشگاهی در مقطع تحصیلات تکمیلی رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، به نام گردشگری مذهبی در دانشگاه فردوسی مشهد و در مقطع کاردانی و کارشناسی رشته مدیریت اماکن متبرکه مذهبی را در یکی از دانشگاه‌های علمی و کاربردی راه‌اندازی کنیم.

وی ادامه داد: انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه فردوسی، دانشگاه جامع علمی کاربردی و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای به منظور توسعه امور آموزشی و پژوهشی در حوزه زیارت از دیگر اقدامات ما در عرصه آموزش و پژوهش است.

مدیرکل امور فرهنگی زیارت استانداری خراسان رضوی یکی دیگر از اقدامات مهم در حوزه فرهنگی را همکاری تشکل‌های مردمی دانست و گفت: یکی از اقدامات اساسی که به منظور فعالیت‌های مردمی و گسترش آن در امور مربوط به زیارت و زائران امام رئوف صورت گرفته است، شناسایی تشکل‌های مردمی فعال و برقراری ارتباط، ایجاد تعامل میان این تشکل‌ها و همچنین پیگیری افزایش فعالیت‌های این قبیل اقدامات به صورت قانونی و ساماندهی‌شده است.

موسوی اضافه کرد: در این زمینه تاکنون 13 تشکل فعال مردمی شناسایی شده و در راستای هم‌افزایی ظرفیت‌ها و ایجاد هماهنگی میان آنها اقدامات لازم در دست انجام است، هچنین به منظور گسترش و ساماندهی فعالیت‌های مردمی و خیرخواهانه پیگیری‌های لازم به منظور تاسیس بنیاد خادمان زیارت رضوی صورت گرفته و هم‌اکنون ضمن تایید اساسنامه و صدور موافقت در مرحله تشکیل هیات موسس قرار دارد، باید اشاره کرد که گستره فعالیت این بنیاد ملی و بین‌المللی خواهد بود.

وی اعزام گروهی زائران را از موضوعات مهم حوزه فرهنگی دانست و عنوان کرد: با هدف فراهم کردن امکان زیارت برای سالمندان بالای 60 سال و ناتوانان جسمی و حرکتی به ویژه زیارت‌اولی‌ها کمیته‌ای در سطح استان خراسان رضوی با همکاری دستگاه‌های مرتبط به ویژه آستان قدس رضوی و کمیته امداد امام(ره)، بهزیستی و همچنین فرمانداران شهرستان‌های استان تشکیل شد.

مدیرکل امور فرهنگی زیارت استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: اسفندماه 94 با حضور استاندار خراسان رضوی طرح یاد شده آغاز و در ایام غیرپیک در طول سال هر هفته واجدان شرایط به تعداد حداکثر 400 نفر و به صورت یک روز در هفته (سه شنبه‌ها) به مشهد و زیارت امام رضا(ع) مشرف می‌شوند و تاکنون در قالب این طرح تعداد 10 هزار و 550 نفر به زیارت امام هشتم نائل شده‌اند.

موسوی افزود: کمیته‌ای در سال 94 با هدف افزایش مشارکت مردمی از طریق ظرفیت‌های موجود نظیر تشکل‌ها، اصناف، مساجد، صداوسیما، هیات‌های مذهبی، شهرداری و شوراهای محلات مشهد و پایگاه‌های بسیج تشکیل شد و با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها خصوصاً رسانه استانی، فضای مجازی و تبلیغات شهری این اقدام انجام گرفت. همچنین در این راستا سال گذشته سامانه خادمان افتخاری زائران با تلاش جدی و موثر معاونت فرهنگی شهرداری در قالب‌های مختلف به منظور جذب و هدایت مشتاقان خدمت راه‌اندازی شد.

وی عنوان کرد: ساماندهی و پیگیری امور زائران خارجی اهمیت زیادی دارد، خوشبختانه سالانه حدود یک میلیون و دویست هزار زائر از کشورهای اسلامی به مشهد مقدس مشرف می‌شوند که حدود 70 درصد این تعداد را زائران عرب زبان، سپس اردو زبانان و ترک‌زبانان تشکیل می‌دهند و عمده این سفرها به صورت هوایی انجام می‌شود. حدود نیمی از گردشگران خارجی بیش از 4 روز در مشهد اقامت دارند که تمهیدات لازم به منظور کاهش مشکلات و افزایش رضایت‌مندی و معرفت‌افزایی آن‌ها در قالب کارگروه فوق اتخاذ می‌شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *