“ورزشگاه امام رضا” در بلوار خیام مشهد بین تقاطع بلوار توس و بلوار فردوسی جای گرفتهاست و در مالکیت آستان قدس رضوی است. برای ساخت و راهاندازی آن رقمی نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شدهاست.
تربیت بدنی آستان قدس رضوی از سال 80 کارخود را برای مطالعه و طراحی یک استادیوم مجهز ورزشی آغاز کرد، زمان بندی این طرح در ابتدا 5 ساله بسته شده بود اما با توجه به بزرگی و حرفهای بودن طرح، تکمیل کار بیشتر از 5 سال طول کشید.
استادیومی که در فاز نخست خود قرار بود 15 هزارنفری باشد با توجه به ظرفیت استادیوم، این رقم تا 30 هزار نفر افزایش یافت. استادیوم 30500 نفری امام رضا (ع) در زمینی به مساحت 5/4 هکتار احداث شده است.
ورزشگاه به گونهای طراحی شده است که تماشاگران بتوانند در کوتاهترین زمان از چندین در خروجی که به خیابانهای پیرامونی دسترسی دارد، بیرون بروند. همچنین ۱۴ سالن مجهز و جدا در زیر سکوهای تماشاگران گنجانده و ساخته شده است که در حال حاضر این سالنها به بهرهبرداری رسیدهاند. یک درمانگاه شبانهروزی و دائمی در مجموعه وجود خواهد داشت و ۲ سالن بدنسازی مجهز نیز مختص بانوان و آقایان در آن وجود دارد. ورزشگاه امام رضا یکی از گرانترین و زیباترین ورزشگاههای خاورمیانه است.
زمین چمن ورزشگاه به گونهای زه کشی شده است که بارندگی باعث جمع شدن آب در ورزشگاه نشود. این ورزشگاه دارای یک پارکینگ طبقاتی ۷ طبقه است. در کنار این زمین، یک زمین تمرین درجه یک نیز ساخته شده است.
وجه تمایز اصلی استادیوم بینظیر امام رضا(ع) با سایر استادیومهای داخل کشور در سقف آن و نیز شکل گیری سالنهای ورزشی با عملکردهای متنوع در فضای زیر سکوی تماشاگران فوتبال است که باعث منحصربه فرد بودن پروژه و نیز کارایی بالای آن میشود. 14 سالن چندمنظوره مجزا نیز دور تا دور این استادیوم و در زیر سکوی تماشاگران احداث شده که نزدیک به دو سال از افتتاح آنها میگذرد و به دلیل ورودی های مجزا، امکان استفاده از آنها به صورت همزمان وجود دارد.
سقف این مجموعه با مساحت 18000 متر مربع از جنس پارچه مخصوص در کشور بی نظیر است که با توجه به طراحی خاص آن شرکتی معتبر از فرانسه نصب این سقف را بر عهده داشت که با تکمیل این سقف، برخی شبها با نورپردازی نمای زیبایی به این ورزشگاه منحصر به فرد در قلب شهر مشهد داده میشود. پارکینگ طبقاتی با ظرفیت 5 هزار خودرو در 6 طبقه در حال آمادهسازی است، همچنین این استادیوم براساس گیتهای خروجی، دارای عنوان سریع ترین تخلیه در کشور نیز هست.
در کنار زمین اصلی ورزشگاه، یک زمین تمرین درجه یک و چند زمین چمن دیگر قرار گرفته است تا تیمها مشکلی از بابت تمرین نداشته باشند. علاوه بر این استخر مجهزی نیز در کنار این ورزشگاه وجود دارد. سالن اجتماعات، موزه ورزش، جایگاه اختصاصی رسانهها، مکان استراحت مجهز تیمها، استودیو ویژه گزارشگران رادیو و تلویزیون و … از جمله دیگر امکانات این مجموعه بزرگ ورزشی هستند.
سقف استادیوم توسط یک شرکت فرانسوی ساخته شدهاست که در استادیوم المپیک لندن و برخی از سالنهای جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ کار کرده است. صندلیهای ورزشگاه نیز توسط یک شرکت اسپانیایی عرضه شد که قبلاً با رئال مادرید همکاری داشته است. چمن و تارتان اطراف زمین، توسط یک شرکت آلمانی پشتیبانی میشود.
این استادیوم توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) دارای جایگاه A+ در آسیا است. پیشاز آن تنها ورزشگاه آزادی تهران دارای چنین درجهای در میان استادیومها در ایران بوده است.
بازی گشایش این ورزشگاه در ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ بین دو تیم منتخب مشهد و تیم منتخب کربلا برگزار شد که در پایان منتخب مشهد با نتیجه ۳–۱ برنده شد. همچنین نخستین بازی رسمیای که در این ورزشگاه برگزار شد، در تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۶ در سری مسابقات لیگ برتر خلیج فارس، بین دو تیم مشکیپوشان خراسان و صنعت نفت آبادان برگزار شد و این بازی با نتیجه ۰–۱ به سود صنعت نفت آبادان پایان یافت.