اخبار گردشگری مشهد, زیارت و حرم مطهر رضوی

نورافشانی حرم مطهر رضوی به مناسبت ماه شعبان

حرم مطهر

در آستانه ی ماه شعبان حرم مطهر رضوی نورپردازی جدیدی را به خود دید.

با نزدیک شدن ماه شعبان، حرم مطهر رضوی برای برپایی جشن‌های باشکوه نورپردازی ویژه حرم مطهر رضوی در آستانه ماه شعبان شعبانیه آماده می‌شود و در کنار خدمات گسترده تدارک دیده شده برای میزبانی از زائران، اصلاح نورپردازی دو صحن حرم مطهر رضوی نیز تکمیل شده است که علاوه بر افزایش روشنایی، میزان برق مصرفی در حرم مطهر را کاهش خواهد داد.

مهندس مجید صفایی، معاون نوسازی و زیر ساخت تأسیسات سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی با اشاره به جزئیات این اقدامات گفت: با توجه به در پیش بودن اعیاد شعبانیه اقدامات لازم برای نورپردازی و اصلاح سیستم روشنایی اماکن متبرکه به مناسبت این ایام انجام شده است.

نورپردازی مناره‌های صحن پیامبر اعظم (ص)

وی افزود: یکی از این اقدامات پروژه نورپردازی مناره‌های شرقی و غربی صحن پیامبر اعظم (ص) است که پس از طراحی و اجرای موفق نورپردازی مناره‌های ایوان، ولی عصر (عج) در صحن پیامبر اعظم (ص)، نورپردازی چهار مناره شرقی و غربی این صحن در مدت چهار ماه به طور کامل نصب و راه‌اندازی شد.

صفایی تصریح کرد: این مناره‌ها در پنج بخش شامل پایه مناره‌ها، ساق، مأذنه‌ها شامل فضای تردد و سقف، مقرنس‌های انتهای ساق و زیر مأذنه و بام مأذنه به وسیله پروژکتور‌های تولید شرکت‌های معتبر داخلی نورپردازی شده است.

اصلاح روشنایی صحن‌های انقلاب و آزادی

معاون نوسازی و زیرساخت تأسیسات سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی ادامه داد: با توجه به قدمت صحن‌های مقدس انقلاب اسلامی و آزادی و همچنین وجود نماد‌های آمیخته با فرهنگ و اعتقادات مردم همانند سقاخانه، ایوان ساعت، نقاره‌خانه، سردرب‌ها، پنجره فولاد صحن انقلاب و ساعت صحن آزادی، اصلاح سیستم روشنایی این دو صحن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود که اقدامات لازم در حوزه نوسازی و زیرساخت تأسیسات در زمینه نورآرایی انجام گرفت.

افزایش میزان روشنایی، کاهش مصرف برق

صفایی افزود: از آنجایی که وضعیت فعلی روشنایی صحن انقلاب به لحاظ کمی و کیفی مناسب نبود، پس از انجام مراحل و گام‌های مختلف ایده‌پردازی، طراحی، شبیه‌سازی و محاسبات در نرم افزار‌های تخصصی، پروژکتور‌های ال‌ای دی با توان‌های مختلف ۴۰۰ تا ۸۰۰ وات با جانمایی بر روی سردرب‌های اصلی صحن مورد بهره‌برداری قرار گرفت و میزان روشنایی صحن انقلاب پس از اجرای طرح جدید افزایش یافت.

معاون نوسازی و تأسیسات حرم مطهر رضوی تأکید کرد: میزان روشنایی صحن انقلاب پس از اجرای طرح جدید به ۳۵۵ لوکس افزایش یافت و میانگین شدت روشنایی نیز نسبت به قبل حدود ۵/۴ برابر شد؛ این در حالی است که مصرف برق در طرح اجرا شده به ۲۷ کیلو وات کاهش یافت که نسبت به قبل ۶/۲ برابر کمتر شده است.

وی افزود: در طرح قدیم پروژکتور‌های گازی ۱ و ۲ کیلووات با راندمان کم و پخش نور متقارن نصب شده بود.

طرح نورپردازی گنبد مسجد گوهرشاد

وی ادامه داد: بنای ارزشمند مسجد گوهرشاد نیز به عنوان شاهکار معماری ایرانی اسلامی طی دهه‌های اخیر، از نورپردازی مناسبی برخوردار نبوده به همین منظور در تابستان سال ۱۳۹۸ و در ایام ولادت حضرت رضا (ع) به طور موقت، با طراحی و جانمایی تعداد ۲۳ دستگاه پروژکتور در پشت بام‌های اطراف برای روشن کردن گنبد و گلدسته‌ها اقدام شد.

صفایی افزود: در مرحله بعد و شروع فرآیند مهندسی به منظور تهیه طرح دائم بهسازی و مدلینگ کامل بنا، مسجد و گلدسته‌های صحن گوهرشاد در نرم افزار تخصصی با اولویت استقرار منابع نور در محیط پیرامونی بام‌های مجاور گنبد انجام پذیرفت.

وی اضافه کرد: به همین منظور تعداد ۴۸ دستگاه پروژکتور ال‌ای دی ۱۰۰۰ وات با چینش پروژکتور‌ها در محیط پیرامونی گنبد و گلدسته‌ها و در تراز‌های مختلف و متناسب نورپردازی نصب و راه اندازی شد.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *