مجله گردشگری

اصطلاحات هتل ها که لازم است بدانیم

اصطلاحات هتل

برای جلوگیری از چنین مشکلاتی که می تواند سفر ما را خراب کند، خوب است مهمترین اصطلاحات هتل ‌ها برای رزرو را یاد بگیریم. ما در ادامه بعضی از آنها را آورده ایم.

اصطلاحات هتل

اصطلاحات رزرو اتاق

چک این (Check-in): 

منظور از چک این وارد شدن به هتل و تحویل گرفتن اتاق است. اغلب هتل‌ها در ساعت 12 یا 14 اقدام به تحویل اتاق می کنند. به این ترتیب که بعد از ورود به هتل و بررسی مدارک، اتاق در ساعت تعیین شده در اختیار شما قرار می گیرید. 

چک اوت (Checkout): 

به روز پایان رزرو چک اوت گفته می شود و باید اتاق را تخلیه کنید. ساعت آن معمولاً 12 ظهر انتخاب می شود.

وچر هتل (Voucher): 

وچر یا واچر برگه ای است که اطلاعات رزرو مثل مشخصات اتاق، تاریخ و مدت اقامت، نام مهمانان، خدمات و برخی جزئیات دیگر در آن وارد می شود. در نهایت این برگه به مسافر داده می شود و به منزله تایید رزرو است.

نیم شارژ: 

در مواردی که بخواهید خارج از زمان تعیین شده اقدام به تحویل و تخلیه اتاق کنید، شامل قانون نیم شارژ می شوید. برای مثال ممکن است ساعت تخلیه اتاق 12 باشد و پرواز شما ساعت 19 باشد، اگر نمی خواهید این فاصله زمانی را سرگردان باشید می توانید در هتل بمانید و قانون نیم شارژ هتل استفاده کنید.

فولی بوکت (Fully booked):

این اصطلاح بیشتر برای رزرو آنلاین هتل به کار می‌رود. وقتی شهری را به عنوان مقصد سفر انتخاب می‌کنید، هتل های متعددی برای رزرو به شما ارائه می‌شود ولی ممکن است مقابل برخی از آنها اصطلاح فولی بوکت را مشاهده کنید. این به معنای پر بودن اتاق مورد نظر در آن تاریخ است.

اصطلاحات مربوط به انواع اتاق‌های هتل

اصطلاحات هتل

اتاق یک نفره یا سینگل (Single):

دارای یک تخت است.

اتاق های دو نفره یا دبل(Double) یا توئین (twin):

دبل یعنی اتاقی که یک تخت دو نفره به هم چسبیده دارد و توئین دارای دو تخت جدا از هم است.

اتاق سه نفره یا تریپل (Triple):

این اتاق ها دارای سه تخت مجزا یا یک تخت دو نفره و یک تخت تک نفره است.

رویال(Royal):

مهمترین ویژگی آن بزرگ بودن نسبت به سایر اتاق ها است. همچنین امکانات موجود در آن هم بیشتر از اتاق های دیگر است. تخت خواب و مبلمان لوکس و طراحی داخلی شیک از مشخصه های آن است. البته هزینه در این اتاق ها بالاست.

اتاق VIP:

این اتاق ها معمولاً برای افراد ویژه به خصوص سیاسی در نظر گرفته می شوند. اتاق باید طبق سلائق و فرهنگ مهمان و بر اساس استانداردهای VIP آماده شود. برای ورود مهمان، لوازم مربوط به خوش آمده گویی در اتاق قرار داده می شود.

سوئیت (Suite):

سوئیت کامل ترین اتاق در هتل‌ها به حساب می آید، دارای دو بخش مجزای پذیرایی و اتاق خواب است. بعضی سوئیت ها یک آشپزخانه کوچک هم دارند.

آپارتمان (Apartment):

برزگترین واحد هتل‌ها آپارتمان است که دارای یک هال، پذیرایی و یک یا چند اتاق خواب است. یک آشپزخانه و حمام مشترک وجود دارد. تعدادی مبل راحتی هم در قسمت پذیرایی قرار دارد.

تعریف انواع اقامتگاه ها

اصطلاحات هتل

هتل :

هتل ها دارای طراحی به روز و امکانات کامل مثل رستوران، استخر، سالن ورزشی و … هستند و بر اساس ارائه خدمات درجه بندی می شوند. هتل ها راحت‌ترین نوع اقامت را به مهمانان می دهند.

هتل آپارتمان:

هتل آپارتمان دارای واحدهای جداگانه نسبتاً بزرگی هستند که مبلمان، امکانات خواب، آشپزی، حمام و دستشویی، یخچال و وسایل صوتی و تصویری و نظافت در آنها وجود دارد. مسافر می تواند در هتل‌آپارتمان آشپزی کند. هتل آپارتمان ممکن است بسیار لوکس و مجهز باشند.

سوئیت:

سوئیت داری یک قسمت هال و پذیرایی و قسمت دیگر یعنی اتاق خواب ها است. در بعضی از سوئیت ها آشپزخانه کوچکی وجود دارد. از امکانات آن به وسایل خواب، مبلمان، تلویزیون و … اشاره کرد. سطح امکانات سوئیت ها و هزینه آنها نسبت به هتل‌آپارتمان ها پایین‌تر است.

خانه مسافر:

منازلی هستند که مالکان آنها مجوزهای لازم برای پذیرش مهمان و در اختیار گذاشتن خانه به مسافر را از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می گیرند. خانه مسافر می تواند به شکل ویلا، آپارتمان، خانه و سوئیت باشد.

زائرسرا:

نوعی از اماکن اقامتی است که بیشتر در شهرهای مذهبی ساخته می شود. شهرهای مثل مشهد و قم دارای زائرسراهای زیادی هستند که می تواند دارای اتاق یا سوئیت باشد. 

انواع سرویس در هتل ها

اصطلاحات هتل

سرویس اقامت تک یا (ROOM ONLY):

فقط اتاق به مسافر اجاره داده می شود و مسافر باید هزینه غذا را جدا پرداخت کنید.

سرویس تخت و صبحانه یا BB (BED & BREAKFAST):

اتاق به همراه صبحانه رایگان است.

سرویس صبحانه و یک وعده غذا یا هافبرد (HALF BOARD):

این سرویس شامل صبحانه و یک وعده (ناهار یا شام) رایگان است.

سرویس صبحانه، ناهار و شام فولبرد (Full Bord):

این سرویس هر سه وعده غذایی در روز به صورت رایگان ارائه می شود.

سرویس کامل غذا و نوشیدنی یا آل اینکلوسیو (ALL INCLUSIVE):

هر سه وعده غذایی و نوشیدنی به صورت رایگان سرو می شود.

منو بوفه:

نوعی دیگری از پذیرایی در هتل است که به منو بوفه یا سلف سرویس شناخته می شود. غذا به شکل سلف سرویس ارائه می شود. معمولاً صبحانه در بیشتر هتل‌ها به شکل بوفه است.

منو انتخابی:

در این نوع پذیرایی، منویی از لیست غذاهای موجود به مسافر داده می شود تا از بین آنها غذای مورد نظر را انتخاب کند. در هتل های دارای منو انتخابی معمولاً صبحانه به شکل سلف سرویس و ناهار و شام انتخابی است.

منوی بسته:

در پذیرایی با منوی بسته، هتل در هر وعده تنها یک نوع غذا ارائه می دهد.

مینی بار:

منظور از مینی بار یخچال کوچکی در اتاق هتل است که با خوراکی و نوشیدنی پر شده است. در صورتیکه این خوراکی ها را مصرف کنید، هزینه آنها به طور جداگانه حساب می شود.

روم سرویس:

روم سرویس از خدمات دوست داشتنی هتل است، شما می توانید در هر ساعتی از شبانه روز با یک تماس، درخواست سرو خوراکی یا نوشیدنی در اتاق را داشته باشید.

خدمات هتل

ترانسفر:

به معنی جابجا کردن مسافر به شکل دو طرفه یعنی رفت و برگشت است. برای مثال ترانسفر فرودگاهی یعنی شما با وسیله نقلیه از فرودگاه به هتل منتقل می شوید. در بیشتر هتل‌ها به آن سرویس استقبال هم گفته می شود. سرویس هتل به فرودگاه هم سرویس بدرقه است. 

خدمات خانه داری:

مربوط به تمیز و مرتب کردن اتاق، تخت، سرویس بهداشتی، تعویض ملحفه ها و موارد این چنینی است.

خدمات نگه داری کودک:

بعضی از هتل ها امکانات و فضای نگه داری چند ساعته از کودک را فراهم کرده اند، به این ترتیب مسافر فرصت کافی برای استراحت و رسیدگی به کارها پیدا می کند.

لاندری:

ارائه خدمات لاندری به معنای جمع آوری، شستشو و اتو لباس ها در خشکشویی هتل است که به درخواست مسافر انجام می شود.
خب حالا با ضروری ترین عبارت هایی که ممکن است که هنگام رزرو اتاق به گوشتان بخورد آشنا شده اید. این بار که قصد سفر داشتید و خواستید با یک آژانس مسافرتی تماس بگیرید، می توانید با اطمینان بیشتری این کار را انجام دهید. اگر شماهم تجربه ای در این خصوص دارید، آن را با ما در میان بگذارید.

 

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *