محمدحسن حسینپور در خصوص وضعیت مراجعه به اقامتگاه های بوم گردی و استقبال از این اقامتگاهها اظهار کرد: در این زمینه تغییر و تحولات بر روی توریستهای خارجی به نزدیک صفر رسیده؛ ولی توریستهای داخلی همچنان از این اقامتگاهها استقبال میکنند.
وی ادامه داد: اقبال به سمت اقامتگاه های بوم گردی از دید مردم به عنوان یک اقامت ارزانقیمت از یکمنظر و بحث حال و هوای خود اقامتگاه های بوم گردی یا به عبارتی اقامت در محیط روستا چه برای توریستهای داخلی و چه خارجی جاذبه محسوب میشود و هر روزه استقبال توریستهای داخلی بیشتر و توریستهای خارجی کمتر میشود.
این مدیر اقامتگاه بوم گردی تصریح کرد: سرمایهگذاری در حوزه اقامتگاه های بوم گردی بستگی به شرایط خاص هر منطقه دارد و اگر از این دید بنگریم، باید بگویم که این حرفه درآمدزایی حداقل در بازه زمانی چهار یا پنج سال اول ندارد؛ ضمن اینکه برای کسی که بخواهد سرمایهگذاری کند، توجیه اقتصادی هم ندارد ولی برای ما که بومی منطقه محسوب میشویم، این قضیه متفاوت است. حسینپور خاطرنشان کرد: خدمات اقامتی ما شامل خدمات رفاهی مانند رستوران، استفاده از غذاهای بومی، طبیعت گردی، روستاگردی و بازیهای محلی است؛ البته ما به جز بحث موسیقی محلی همه چیز را داریم. همچنین در حال حاضر یک واحد اقامتی دیگر در حال احداث داریم که تقریبا ۹۰ درصد پیشرفت داشته و ما به دنبال ایجاد جاذبههایی در خود روستای هستیم که بتوانیم این را گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه تبلیغات ما هم از طریق اینترنت، اینستاگرام، تلگرام و شبکههای مجازی در حال انجام است، افزود: تبلیغات ما قطعا بر روی بازدهی کار اثرگذار است؛ ولی متاسفانه هیچ نهادی آنطور که باید و شاید در بحث تبلیغاتی حمایتی نکرده و اگر این حمایتها انجام شود، قطعا این اشتغال میتواند به عنوان یک اشتغال پایدار روستایی بیش از این فعالیت کند. این مدیر اقامتگاه بوم گردی عنوان کرد: بنده از نحوه حمایت میراث فرهنگی رضایت ندارم؛ به دلیل اینکه بحث اقامتگاه های بوم گردی غیرمجاز به شدت در حال رشد است و آنطور که باید و شاید ساماندهی نمیشوند. اگر رشد اقامتگاههای غیرمجاز متوقف نشود، طبیعتا هیچ سرمایهگذاری رغبت پیدا نمیکند که به این سمت بیاید؛ چون قانونی وجود ندارد؛ پس حتما باید ضابطهمند باشد.
حسینپور اضافه کرد: عدم آگاهی مردم، فرهنگسازی، نحوه برخورد با توریست و نحوه جذب توریست و… باعث رشد اقامتگاه های بوم گردی غیرمجاز میشود. طبیعتا وقتی اقامتگاهی شکل میگیرد، در کنار آن هم چالش هایی رشد میکند که نهادهای دولتی و در رأس آنها میراثفرهنگی باید آنها را ساماندهی کند. وی گفت: مشاغل روستایی باید حمایت شوند و اگر دولتمردان ما تمایل به ایجاد اشتغال روستایی دارند، قطعا باید حمایتهایی هم انجام دهند. روی بحث تبلیغات خیلی باید کار شود و توریستهای خارجی که خیلی علاقهمند به این حوزهاند، از لحاظ درآمدی بسیار میتوانند کمک روستا باشند که متاسفانه اکنون اینطور نیست که البته اینها به ما ارتباط پیدا نمی کند و همگی بحثهای دولتی است که باید انجام شود.