مدیرکل امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی گفت: زائران پیادهای که در ایام دهه پایانی ماه صفر در مشهد نیاز به درمان داشته باشند در مراکز درمانی به صورت رایگان پذیرش میشوند.
مهدی فروزان در همایش سراسری مدیران کاروانهای زیارتی پیاده که امروز 27 مهرماه در فرهنگسرای زیارت برگزار شد، اظهار کرد: ستاد خدمات سفر خراسان رضوی از اردیبهشتماه کار خود را آغاز کرد تا خدمات مطلوبی در حوزههای اسکان، حملونقل و بهداشت و درمان به زائران پیاده ارایه کند.
وی گفت: کار خدمترسانی به زائران پیاده از سال 82 با پذیرایی از 100 زائر پیاده آغاز شد، از آن روز هر روز به شمار زائران پیاده افزوده میشود، سال 93 شمار این زائران به 220 هزار و سال گذشته به 298 هزار و 181 زائر رسید.
فروزان گفت: بیشتر جمعیت زائران پیاده را زائران خراسان رضوی، سپس خراسان شمالی و بعد خراسان جنوبی تشکیل میدهند. همچنین در استان خراسان رضوی بزرگترین کاروان، کاروان پیاده بانوان نیشابور با 3 هزار زائر پیاده است.
مدیرکل امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: دورترین کاروان از استان اردبیل به صورت پیاده در ایام دهه پایانی صفر به مشهد سفر میکند. همچنین دلدادگی به اهل بیت(س) مختص زائران کشورمان نیست، بلکه سال قبل 4 هزار زائر عراقی، افغانی و ترکی و 4 هزار زائر پاکستانی به مشهد سفر کردند.
وی یادآور شد: در سال گذشته 21 استان کشور در میزبانی از زائران پیاده مشارکت کردند و در 11 استان کشور ایستگاه زائر مستقر شد، برخی از زائران در گذشته عنوان میکردند که میزبانی مردم مشهد مطلوب نیست در حالی که سال گذشته 2 هزار زائر در ایام دهه پایانی ماه صفر در منازل مشهدیها مورد پذیرایی قرار گرفتند.
فروزان افزود: امسال انجمن اولیا و مربیان 38 مدرسه در مشهد صفر تا 100 میزبانی از زائران پیاده را در بر عهده گرفته است. همچنین وسایل امداد و نجات برای این ایام از 11 استان فراهم میشود و اگر هر زائر پیادهای که در این ایام به مشهد میآید، نیاز به درمان داشته باشد در مراکز درمانی به صورت رایگان پذیرش میشوند.
مدیرکل امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: در ایام دهه پایانی ماه صفر دو بیمارستان صحرایی در ملکآباد و گلبهار توسط سپاه مستقر میشود، همچنین سال گذشته سامانه جهاد خدمت در مشهد آغاز به کار کرد و بیش از 70 هزار نفر در این سامانه ثبتنام کردند.