مجله گردشگری

موزه هزاردستان، حوضخانه ای که موزه شد

موزه هزاردستان
این مکان با وسعتی حدود 350 متر در اواسط راسته بازار جنت قرار گرفته  و پیش از تغییر کاربری به حوضخانه، بخشی از یک خانه مسکونی در محله سراب بوده که پس از الحاق اجزا و عناصر کهن تبدیل به یک مجموعه زیبا به نام موزه هزار دستان شده است.
 
موزه هزاردستان به تلاش یوسف‌علی قومورلو در ابتدا با عنوان تماشاخانه فرهنگی و هنری با مجوز اداره کل ارشاد اسلامی راه‌اندازی شد؛ این موزه (موزه هزاردستان) اولین موزه ترکیبی کشور با محوریت نمایش آیین سفره‌داری ایرانی و هنرهای آیینی است.
 
نقاشی‌های دیواری این حوضخانه از داستان‌های شاهنامه الهام گرفته شده است؛ در سرهر ستون‌ کتیبه‌های خطی، اشعار عرفانی با خط نستعلیق نگاشته شده چشم‌نوازی می‌کند، حوض سنگی وسط حوض‌خانه و شاه‌نشین آن نیز به خوبی طراحی شده و برخی از اشیاء این موزه منحصر به فرد است.
 
آراستگی‌های داخلی موزه هزاردستان حاصل تلاش هنرمندانی هم‌چون استاد فربودنیا، حمیدی، زرین‌مهر، سلماسی و … بوده و هدف از ایجاد چنین فضای سنتی، ارائه و بازشناخت فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی به گردشگران داخلی، خارجی و زائران حرم مطهر است.
 
ترکیب حوضخانه و سرداب با  دوکارکرد تفریح، اطلاع رسانی و آموزش کاری جالب و در خور تحسین است و بیش از 100 قطعه اشیاء قدیمی و آثار هنری تمام غرفه‌ها و سکوهای این حوض‌خانه را پوشانده است.
 
حوضخانه‌ها یکی از تمهیداتی بود که معماران سنتی برای گذراندن تابستان‌های گرم، پیش پای مردم مناطق کویری می‌گذاشته‌اند؛ موزه هزاردستان که یکی از این حوضخانه ها است در خیابان جنت، بین جنت 4- 6 قرار دارد و یکی از رستوران‌های نزدیک به حرم به شمار می‌آید.
 
بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *