آزاده زارعی در خصوص وضعیت مراجعه مردم به اقامتگاه های بوم گردی اظهار کرد: مردم بیشتر جهت بازدید مراجعه میکنند و چون مجموعه ما تقریبا حدود یک سال است که راه افتاده، در حال حاضر استقبال ۲ الی ۳ ماهی است که خیلی بهتر شده است. در ماههای اول چون مکانی که ما راهاندازی کرده بودیم، زیاد شناختهشده نبود، استقبال خیلی کم بود اما اکنون در سه ماه اخیر استقبال خیلی خوب بوده است.
وی در خصوص سرمایهگذاری در این حوزه ادامه داد: مرحله اول کسانی که بخواهند در این صنعت وارد شوند، باید عشق و علاقهای که به زندگیهای قدیمی و حالتهای زندگی قدیمی هست را داشته باشند تا بتوانند دوام آورند. اگر فقط به صرف مادی به این جریان نگاه کنند، موفق نمیشوند چون در این کار خود شخص خیلی مهم است که چطور به کارش نگاه کند؛ همچنین علاقه و خلاقیت، شیوه جذب افراد و تبلیغات بسیار حائز اهمیت است.
این مدیر اقامتگاه بوم گردی تصریح کرد: ما نیز در ماههای اول درآمد آنچنانی نداشتیم و کم کم پیشرفت کردیم؛ چون در این حرفه باید از خودمان مایه بگذاریم و فقط به وام گرفتن تکیه نکنیم؛ درغیراین صورت فایدهای ندارد و پیشرفت هم معنایی نخواهد داشت.
زارعی خاطرنشان کرد: کسی که میخواهد به سمت صنعت گردشگری و بوم گردی بیاید، باید حتما عشق وعلاقه به این کار را داشته باشد و در مرحله دوم انگیزه و ایدههای جدید داشته باشد که بتواند نسبت به سایر همکاران کارهای جدیدتری که البته به گذشته هم نگاه داشته باشند را ارائه دهد.
وی افزود: ما در اقامتگاهمان بحث اقامتی و پذیرایی از مسافران را داریم. جایی که اقامتگاه ما قرار گرفته، منطقهای ییلاقی و کوهستانی است و در تابستان و عید بسیار هوای خوبی دارد. در داخل اتاقهایمان تمام وسایل اقامتی سرویس خواب وجود دارد و آشپزخانهای که توسط آشپز محلی غذاهای سنتی و محلی در آن پخت میشود. همچنین سایر غذاهایی که فرد میخواهد با توجه به منویی که انتخاب میکند برایش تهیه میشود.
این مدیر اقامتگاه بوم گردی اضافه کرد: در حال حاضر برنامههایی که برای مسافران در کنار بحث اقامت داریم، برنامههای تفریحی، تورهای طبیعتگردی، کوهنوردی و موسیقی محلی است که اجرا میکنیم و بحث شرکت در جشنوارههای مختلف، جشنوارههای فرهنگی، شرکت در نمایشگاهها و سایر برنامههایی که انجام دادیم و همچنان در حال انجام آن هستیم را داریم. ما برای تبلیغات هم سایتی با عنوان نام اقامتگاه خودمان داریم و همچنین کانال تلگرامی و صفحه اینستاگرام که تبلیغات را به صورت مجازی انجام دهیم. به صورت غیرمجازی هم در محاف مختلف، داخل شهر با بیلبوردها، بنر و تابلوهای تبلیغاتی، اقامتگاه خودمان را به مردم میشناسانیم.
زارعی پیرامون حمایت میراثفرهنگی در این حوزه عنوان کرد: میراث فرهنگی حمایت میکند ولی در بحث جذب وام و معرفیای که میراث فرهنگی به شخص مدیر برای وام انجام میدهد، متاسفانه بانکها همکاریهای لازم را ندارند و سختگیریهایی از جمله دریافت وثیقه های سنگین انجام میشود که خیلی از همکاران نتوانستند این وثیقهها را فراهم کنند؛ ضمن اینکه بنده هم به دلیل اینکه کارمند هستم، وام به من تعلق نمیگرفت.
وی با بیان اینکه این حرفه جز با سرمایه شخصی انجام نمیشود، گفت: به نظرم اگر کسی شغلی نداشته باشد، شاید سرمایه شخصی هم نداشته باشد اما من به واسطه شغلم توانستم سرمایه شخصی فراهم کنم و سرمایه را در این کار بیاورم. میراث فرهنگی هم در حوزه راهنمایی افراد به جهت شرایطی که باید داشته باشند، فقط به عنوان یک مشاور عمل میکند؛ در حالی که انتظار بیشتری از میراثفرهنگی میرود.