تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه از ابتدای ورود بنده بهآستان قدس رضوی در اجرای منویات رهبری و در راستای خدمترسانی به زائرین، چهار کمپ در مشهد مقدس فعالیت داشت؛ متذکر شد: ما بهاین نتیجه رسیدیم که این کمپها محل مناسب و در شان زائرین امام هشتم (ع) نیست. وی با تاکید بر اینکه مسئولان برای زائرین اماکن اسکان را ایجاد کردند؛ یادآور شد: بخشی از زائران در اطراف حرم اسکان یافتند.
رئیسی با اشاره بهآمار مربوط بهزائرین زیارت اولی در سال جاری؛ بیان کرد: بهرهبرداری از این زائرسراهای رضوی میتواند بخشی از نیازهای زائرینی که امکان اسکان در اقامتگاههای دیگر را ندارند، فراهم کند. تولیت آستان قدس رضوی هزینههای این آستان را از موقوفهها و فعالیتهای خیرین دانست و ادامه داد: امیدوارم بهرهبرداری از این زائرسراها، گامی برای تسهیل زیارت برای زائران باشد.
وی با اشاره بهزیارت بیش از 700 هزار زائر اولی در حرم مطهر رضوی؛ بیان کرد: زائرسرای رضوی ظرفیتی برای زائران بهویژه زائران نیازمند است. رئیسی بیان کرد: همه تلاش ما این است که فضا را برای بخش خصوصی در نظر بگیریم و امیدوارم، در راستای تسهیل زیارت برای زائران بهویژه اقشار نیازمند، بخش خصوصی نیز بهساخت چنین زائرسراهایی توجه کرده و پروژههای مختلفی در این بخش ساخته شود.
تولیت آستان رضوی با اشاره بهاینکه 50 مهمانپذیر در اجاره آستان قدس رضوی است؛ اضافه کرد: بهطور میانگین، روزانه یک هزار زائر اولی وارد مشهد میشود که بخشی از آنها در زائرشهر و بخش دیگر نیز در مهمانپذیرهای اطراف حرم اسکان پیدا میکنند.
فاز یک زائر سرای رضوی با ظرفیت هزار تا 1400 نفر زائر افتتاح شد
در ادامه معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی گفت: کل پروژه زائر سرای رضوی در مساحت 8.2 هکتار طراحی و عملیات اجرایی آن آغاز شده است، طبق برنامهریزی انجام شده این پروژه در سه فاز عملیات اجرایی آن به اتمام میرسد. خلیل اکبری افزود: اواخر آذرماه 1395 عملیات اجرایی فاز یک این پروژه با حضور تولیت آستان قدس رضوی کلنگزنی کردیم و امروز شاهد بهرهبرداری فاز یک هستیم.
وی با بیان اینکه فاز یک این مجموعه مشتمل بر 8 بلوک است و با سه فرمت است؛ ادامه داد: در فرمت اول که شامل دو بلوک و چهار سالن هیأتی با مساحت 450 مترمربع برای اقامت گروههای هیأتی زائران پیشبینی شده و امکانات رفاهی شامل سرویس بهداشتی و دیگر خدمات داخل هر بلوک طراحی شده است.
معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی اظهار کرد: در فرمت دیگر 6 بلوک شامل 124 واحد اقامتی در دو فرمت واحدهای 45 متری به صورت سوئیت و واحدهای 56 متری با سوئیتهای یک خوابه طراحی شده است. اکبری با بیان اینکه در هر واحد سوئیتی امکان اقامت 4 تا 6 نفر پیشبینی شده است؛ اضافه کرد: ظرفیت پذیرش کل مجموعه حداقل یک هزار نفر است و اگر واحدهای هیأتی را بدون تخت و سوئیتها را نیز با بیشترین ظرفیت استفاده کنیم نزدیک به یک هزار و 400 نفر ظرفیت پذیرش در فاز یک را داریم.
بهرهبرداری از فاز 2 زائر سرای رضوی تا پایان سال
وی با اشاره به اینکه 9 هزار و 500 مترمربع مساحت بلوکهای فاز یک است؛ خاطرنشان کرد: فاز دو نیز 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که شامل 12 بلوک است که 10 بلوک آن بهصورت مجموعه سوئیتی با 250 سوئیت در نظر گرفتهایم و دو بلوک دیگر نیز واحدهای هیأتی است که امیدواریم پایان سال جاری عملیات اجرایی آن بهپایان برسد.
معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی افزود: فاز سوم پروژه نیز با شرایط فاز دو اجرا میشود با این تفاوت که واحدها سه طبقه و در هفت بلوک است، فاز سوم نیز طبق دستوری که تولیت محترم آستان قدس رضوی دادهاند سال آینده آغاز میکنیم. اکبری یکی از ویژگیهای این پروزه را ایجاد اشتغال دانست و گفت: از ویژگیهای این پروژه در نزدیک به 16 ماهی که شروع بهکار کردهایم، ایجاد اشتغال برای 300 تا 500 نفر بهصورت دائم بوده است. وی ادامه داد: از ویژگیهای این محل مسافت کوتاه آن تا حرم مطهر رضوی است که دو هزار متر تا حرم مطهر فاصله دارد و در بازده زمانی 20 تا 25 دقیقه زائرین میتوانند این مسافت را طی کنند.
معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی یادآور شد: در فاز یک زائر سرای رضوی 20 درصد بیشتر از تعداد سوئیتها برای پارکینگ اتومبیلها پیشبینی کردهایم. اکبری بیان کرد: در سوئیتهای هیأتی فاز 2، مجموعه درمانگاهی را با همکاری بنیاد سلامت آستان قدس رضوی پیشبینی کردهایم که به امید خدا آن مجموعه نیز به بهرهبرداری میرسد.