حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و اسناد آستان قدس رضوی همزمان با دهه کرامت 18 تیرماه در شانزدهمین سه شنبه فرهنگی و مراسم رونمایی از سکههای دوره ولایت عهدی امام رضا(ع) ضمن تبریک ایام بابرکت دهه کرامت اظهار کرد: ترجیح دادم جنس کلام امروزم متفاوت و امام رضایی باشد. امام رضا وقتی می فرماید «امام رفیق شفیق…» منظور از رأفت امام در اینجا از جنس رأفت پدر و مادر نیست؛ چرا که رأفت پدر و مادر رأفتی غریزی بوده و مختص انسان نیست.
وی افزود: جنس رأفت امام به شیعیان الهی است. وقتی میبینیم پدر و مادر نگران از آینده معنوی فرزندان خود هستند مسلم است که امام زمان نیز نسبت به شیعیانشان دغدغه دارند. در زمان امام رضا(ع) شخصی خدمت ایشان رسید و درخواست التماس دعا کرد و امام در پاسخ فرمودند: آیا گمان میکنید ما برای شما دعا نمیکنیم.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: در زمان امام هادی(ع) ایشان را به کاخ عباسی فراخواندند. در آن لحظه بود که یکی از شیعیان به نام عبدالرحمان در دل خود برای سلامت امام دعا کردند و امام فرمودند به خاطر دعایی که در حق من کردی خداوند مال و فرزندان تو را زیاد کند.
حسینی اظهار کرد: زندگی ائمه اطهار(ع) از امام علی(ع) تا امام دوازدهم طی 250 سال و دارای سه مقطع است که از امام علی(ع) تا امام حسین(ع) هنر و کارشان تأسیس، حفظ و حراست از اصل دین بود تا نور ولایت و امامت روشن بماند و با شهادت امام حسین(ع) این نور روشن میماند.
وی ادامه داد: از امام سجاد(ع) تا امام رضا(ع) دین تعمیق یافت و به ویژه در دوران امام رضا(ع) کارهای علمی فاخر و تأثیرگذاری صورت گرفت تا جایی که بعد از امامت حضرت رضا(ع) دیگر شاهد فرقهها و نهلههای مختلف نیستیم و هر کس امام رضا(ع) را زیارت میکند در واقع شیعه 12 امامی است. ضمن این که بیشترین احادیث و روایات مربوط به امامت و ولایت از امام رضا(ع) نقل شده است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و اسناد آستان قدس رضوی ابراز کرد: از زمان امام جواد(ع) به بعد گسترش جغرافیایی و قلمرو دین مطرح بود. ما باید سعی کنیم هر جا که هستیم نور امامت و ولایت خاموش نشود.
وی تصریح کرد: امام صادق(ع) فرمودهاند چه بسا جهلی که منفعتش از علم بیشتر باشد و امام علی(ع) می فرماید چه بسا دانايی كه جهل و نادانیاش او را هلاک میكند و علم و دانشش به حال او سودی ندارد. این عالم همان عالمی است که نور ولایت ندارد و مصداق بارز آن فرقههای انحرافی است که اکثرأ رئیسش عالم بوده است.
حسینی گفت: شخصی خدمت آیتالله خوانساری از علمای برجسته شیعه رسید و از ایشان خواست که چون نفسش حق است برای برادر خلافکارش وقتی بگذارد و نصیحتش کند که ایشان فرمود: قبل از اینکه برادرت را پیش من بیاوری، به یک سفر کربلا ببر، اگر آنجا حال روحیاش منقلب شد و اشک ریخت آنگاه نزد من بیاور.
وی اضافه کرد: پس از چندی فرد دوباره به ایشان مراجعه کردند و آیتالله خوانساری فرمود: اگر به زیارت کربلا رفته و آنجا منقلب شده نزد من بیاورش که وی در پاسخ به ایشان گفت: بعد از سفر کربلا برادرم دست از کلیه کارهای گذشته برداشت. این یک نمونه از روشن شدن نور ولایت در انسان است.
وی بیان کرد: امام رضا(ع) بر اصل ولایت و امامت تاکید کرد و این امر را مستحکم نمود که هر کس به امام رضا(ع) اعتقاد دارد 12 امامی است، از این حیث است که از امام جواد(ع) پرسیدند: زیارت جدتان امام حسین(ع) افضل است یا زیارت پدرتان که ایشان فرمودند: زیارت پدرم افضل است، چرا که خواص شیعه پدرم را زیارت میکنند.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و اسناد آستان قدس رضوی عنوان کرد: با برگزاری محافل قرآنی و مجالس روضه نگذاریم در میان اهل خانه نور امامت و ولایت خاموش شود.
وی افزود: همزمان با سالروز ولادت امام رضا(ع) اولین موزه نمایشگاهی مناسبتی و موضوعی آستان قدس رضوی در این مکان مقدس راهاندازی خواهد شد.
حسینی گفت: با توجه به دوره کهن خراسان بزرگ، این موزه با محوریت مشاهیر و علمای شیعه خاصه علمای مدفون در حرم رضوی خواهد بود که دستخط علمایی چون حر عاملی، قمی و … و زندگینامه و دستنویسهای علمای معاصر در معرض دید قرار میگیرد.
وی ابراز کرد: تا پایان سال جاری دو تفاهمنامه بینالمللی با مهمترین کتابخانههای معتبر دنیا خواهیم داشت و همچنین تبادل آثار با موزههای دنیا در دستور کار است که این امر میتواند در گام دوم انقلاب راهی برای گنجینه بزرگ و تمدنی این مکان به سراسر دنیا باشد.