ابوالفضل مکرمیفر در این مراسم اظهار کرد: شهرستان گناباد با دارا بودن یک اثر جهانی و بیش از 100 اثر ملی و تعدادی اثر که در دست اقدام برای ثبت شدن است، جایگاه ویژه و قابل قبولی در سطح ملی دارد.
وی ادامه داد: قطار توسعه گردشگری گناباد به راه افتاده و ما امروز وقتی به یک شهر یا روستا میرویم روستای ریاب را به عنوان پایلوت معرفی میکنیم. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: زیارتگاه های امامزادگان و مساجد قدیمی گناباد نیز میتواند در حوزه گردشگری مذهبی در استان و حتی کشور حرفی برای گفتن داشته باشد.
مکرمیفر بیان کرد: علیرغم اینکه این روستا معرفی و مرمت بناهای تاریخی آن بسیار با کیفیت انجام شده، باز هم سازمان میراث فرهنگی با تمام جوانب و اهتمام تمامی همکاری خود را از نظر اعتباری اعلام می دارد. مکرمیفر با انتقاد از کم توجهی به صنعت سفال گناباد، تصریح کرد: گناباد در عرصه تولید سفال یکی از شهرهای کهن ایران بوده و سفال گناباد به عنوان یک برند مطرح بوده است و برهمین اساس بایستی کارگاهها و فروشگاههای صنایعدستی سفال در این شهرستان توسعه پیدا کند.
سه روستای گناباد ظرفیت تبدیل شدن به روستای هدف گردشگری را دارند
در ادامه محمدعلی نبی پور فرماندار گناباد نیز در این مراسم بیان کرد: روستاهای “گوهردشت”، “قوژد” و “سنو” ظرفیت های خوبی برای مطرح شدن به عنوان روستای هدف گردشگری دارند و مرمت آثار تاریخی آنها میتواند قدم مهمی در این راستا باشد.
وی با اشاره به عدم توجه به حوزه گردشگری و اقامتگاه بوم گردی در گناباد طی سالیان گذشته عنوان کرد: امروز به گردشگری در گناباد به صورت ویژه نگاه میشود و حمایتهای صورت گرفته باعث شده در این حوزه مردم اعتماد به نفس پیدا کنند، تشکلها و سازمانهای نیز اقداماتی در این حوزه انجام دادهاند.
نبی پور خاطرنشان کرد: قنات قصبه گناباد تنها قناتی است که مردم می توانند 500 متر وارد این سازه عظیم شده و زحمات و کار بزرگ اجداد خود را از نزدیک ببینند.
نماینده عالی دولت در گناباد افزود: در حوزه زیرساختهای حوزه گردشگری در گناباد توجه ویژهای شده اما باید بخش خصوصی نیز در این حوزه فعالتر شوند و ما نیز به عنوان دولت در راستای حمایت از حوزه گردشگری تاکنون 300 میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار متقاضیان قرار داده ایم.
گناباد رتبه اول اقامتگاه های بوم گردی در استان را دارد
علیرضا شناسایی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد نیز در این مراسم اظهار کرد: این شهرستان در سطح استان خراسان رضوی رتبه اول اقامتگاههای بوم گردی را داشته و 11 اقامتگاه نیز موافقت اولیه آن صادر شده است.
وی اضافه کرد: در نوروز سال گذشته 245 هزار نفر گردشگر وارد گناباد شدهاند که بیشترین بازدیدها از قنات قصبه و روستای هدف گردشگری ریاب بوده است.
شناسایی در خصوص برنامه های ویژه نوروز 97 خاطرنشان کرد: در 22 روستای گناباد توسط تشکلهای مردم نهاد رویداد تعریف شده و در تمام 14 روز عید برای مسافران و گردشگران برنامه خواهیم داشت.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد اضافه کرد: این شهرستان در حوزه غذاهای سنتی حرف برای گفتن داشته و بیش از 40 نوع غذای سنتی نیز در این شهر شناسایی شده است و هم اکنون تعدادی از غذاهای سنتی گناباد نظیر آش جوشپره به عنوان یک برند در سطح کشور مطرح است.